Význam a zastoupení kryptoaktiv v portfoliu českých domácností - Beran, David; Soukup, Jindřich, 1955-; Pošta, Vít, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Tato diplomová práce se zaměřuje na zjištění významu a zastoupení kryptoaktiv v portfoliu českých domácností. Teoretická část práce předkládá důležité znalosti z oblasti kryptoaktiv, tvorby investičních portfolií a následně představuje model jednotné teorie akceptace a použití technologií. Vztahy v rámci tohoto poupraveného modelu jsou v praktické části vyhodnoceny na základě výsledků odpovědí z provedeného kvantitativního výzkumu. Jsou zde komentovány výsledky anketního šetření. Dále je sestaveno a porovnáno portfolio respondentů, které poukazuje na reálné zastoupení jednotlivých aktiv. Ke konci práce jsou zodpovězeny výzkumné otázky, které přináší bližší poznání souvislostí a významu kryptoaktiv pro české domácnosti.
Vedoucí práce: Jindřich Soukup
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses