Samořídící organizace a management změny v ČR : Jak organizaci transformovat na samořídící? - Bořková, Veronika; Háša, Stanislav, 1974-; Procházka, David Anthony; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Tato diplomová práce se zaměřuje na to, jak lze uskutečnit organizační změnu z tradiční byrokratické organizace na samořídící organizaci. Cílem práce je zjistit, zanalyzovat a vyhodnotit jaké procesy a nástroje organizace potřebují k transformaci z byrokratické struktury na samořídící strukturu. Teoretická část proto popisuje vývoj organizací, definuje samořídící organizace a organizační změnu. V praktické části je popsána metoda případové studie, která zahrnuje deset rozhovorů, pozorování a zkoumání interních dokumentů tří českých organizací, které si organizační změnou prošly. Z analýzy dat výzkumu plyne, že organizační změna musí být primárně přizpůsobena charakteru organizace. Neexistuje univerzální návod pro uskutečnění změny, proto je zapotřebí efektivně kombinovat nástroje řízení změny.
Vedoucí práce: Stanislav Háša
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses