Strategická analýza HP TRONIC Zlín, spol. s.r.o. - Machotka, Dominik (2023)
Nástup 21. století se dá klasifikovat jako nástup internetu a s tím i nástup nových podnikatelských příležitostí, primárně v oblasti e-commerce. Toto odvětví neustále roste, je čím dál oblíbenější a nabírá nových rozměrů v boji o zákazníka. Nachází se zde mnoho silných konkurentů, kteří se svým zákazníkům snaží usnadnit nákup a získat si je. Jedním ze silných hráčů na trhu je firma HP TRONIC Zlín, spol. s r.o. Ta v roce 2018 dokončila fúzi se společností Datart.cz a začala o ni pečovat a rozvíjet ji pod svými křídly. V předešlých letech do běžného života zasáhla například pandemie koronaviru, což hýbalo se všemi firmami. Od roku 2022 se celá Evropa potýká s mnoha nástrahami, například v podobě vysoké inflace způsobené válečným konfliktem mezi Ruskem a Ukrajinou. To ovlivňuje její strategii. Tyto nástrahy se ve větší míře uklidňují, a proto je potřeba nasměrovat strategii opět tím správným směrem. Cílem této práce je pomocí metod strategické analýzy zhodnotit současný stav společnosti, definovat její silné a slabé stránky, ale také příležitosti a hrozby vycházející z vnějšího okolí firmy. Na základě těchto zjištění jsou navržena doporučení pro dlouhodobý vývoj společnosti, která přispějí k efektivnější formulaci strategie a zvýšení konkurenceschopnosti firmy.