Použití model driven architecture v solution architecture - Omacht, Jiří (2023)
Tato bakalářská práce ukazuje spojení Model Driven Architecture se Solution Architecture a předvádí koncept tohoto spojení na teoretickém příkladu tvorby softwaru pro knihovnu. Autor vycházel z analýzy dokumentů, komparace přístupů a jeho pozorování z praxe. Ukázal možný způsob implementace těchto přístupů a vytvořil návrh aplikace Knihovna. Výsledek ukazuje, že je tento koncept teoreticky implementovatelný.