Obsahová analýza podnikových zpráv o trvalé udržitelnosti automobilového průmyslu - Kruk, Marek (2023)
Práce je uvedena teoretickou částí, jejímž účelem je zejména poskytnout doplňující informace v kontextu řešené obsahové analýzy. V rámci této bakalářské práce byla vyhotovena obsahová analýza zpráv o trvalé udržitelnosti automobilek Audi AG, Porsche AG a Volkswagen AG. Analýza byla provedena placeným softwarem ATLAS.ti. Cílem práce bylo porovnání zpráv o trvalé udržitelnosti automobilek a jejich přístupu k trvalé udržitelnosti. V metodologické části bylo popsáno detailněji, jakým způsobem proběhla analýza a jak byly formulovány vědecké a vedlejší otázky a hypotézy. Bylo zjištěno, že automobilky se primárně zaměřují na snížení emisí škodlivých plynů, elektromobilitu a zlepšení podmínek pro zaměstnance. V rámci analýzy byl stručně popsán obsah zpráv o trvalé udržitelnosti, zmíněny relevantní pasáže a popsán výstup ze softwaru ATLAS.ti. Celkem bylo kódováno 7000 témat, roztříděných do 9 skupin. V závěrečné části práce byly zodpovězeny vědecké otázky a hypotézy. Obsahem poslední části je komentář a navrhovaná doporučení.