Obsahová analýza podnikových zpráv o trvalé udržitelnosti automobilového průmyslu - Kruk, Marek; Badie, Natálie; Kubíček, Aleš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Práce je uvedena teoretickou částí, jejímž účelem je zejména poskytnout doplňující informace v kontextu řešené obsahové analýzy. V rámci této bakalářské práce byla vyhotovena obsahová analýza zpráv o trvalé udržitelnosti automobilek Audi AG, Porsche AG a Volkswagen AG. Analýza byla provedena placeným softwarem ATLAS.ti. Cílem práce bylo porovnání zpráv o trvalé udržitelnosti automobilek a jejich přístupu k trvalé udržitelnosti. V metodologické části bylo popsáno detailněji, jakým způsobem proběhla analýza a jak byly formulovány vědecké a vedlejší otázky a hypotézy. Bylo zjištěno, že automobilky se primárně zaměřují na snížení emisí škodlivých plynů, elektromobilitu a zlepšení podmínek pro zaměstnance. V rámci analýzy byl stručně popsán obsah zpráv o trvalé udržitelnosti, zmíněny relevantní pasáže a popsán výstup ze softwaru ATLAS.ti. Celkem bylo kódováno 7000 témat, roztříděných do 9 skupin. V závěrečné části práce byly zodpovězeny vědecké otázky a hypotézy. Obsahem poslední části je komentář a navrhovaná doporučení.
Vedoucí práce: Natálie Badie
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses