Měření uživatelské spokojenosti v zaměstnaneckých aplikacích společnosti ŠKODA AUTO - Ottomanský, Maxmilián (2023)
Bakalářská práce se zaměřuje na měření uživatelské spokojenosti v kontextu korporátních aplikací, s důrazem na metriky, analýzu dat a zlepšení uživatelského zážitku. Práce začíná popisem historie uživatelské spokojenosti a jejího významu pro uživatele. Poté jsou představeny různé metriky pro měření spokojenosti, včetně výkonnostních metrik, metrik založených na problémech s používáním, metrik uváděných samotnými uživateli a behaviorálních a fyziologických metrik. Následně je popsána charakteristika datové analýzy, včetně deskriptivní analýzy dat a vizualizace dat pomocí Microsoft Power BI. Práce také zkoumá analýzu vztahů mezi proměnnými a jejich význam pro měření uživatelské spokojenosti. V další části se práce zaměřuje na měření uživatelské spokojenosti ve ŠKODA AUTO, včetně cílů a důležitosti měření spokojenosti zaměstnanců. Jsou zde také diskutována témata, jako je anonymizace dat a přehled zaměstnaneckých aplikací použitých v analýze. V rámci specifik závěrečné práce jsou nastíněny cíle práce, výzkumné otázky, hypotézy a výběr a charakteristika vzorku respondentů. Dále je popsáno získávání dat, včetně metod sběru dat, metodologie měření spokojenosti a správy a uchovávání získaných dat. V poslední části práce je provedena statistická analýza dat a její význam pro finální manažerský výstup. Jsou zde popsány hypotézy a jejich testování, stejně jako role statistických měření v tvorbě doporučení pro zlepšení aplikací. Práce se dále zabývá sdílením dat s ostatními a jednoduchostí nasazení, včetně zpracování dat do reportu a sdílení výsledků s managementem a zaměstnanci. V závěru práce jsou shrnuty hlavní poznatky, výsledky a doporučení pro měření uživatelské spokojenosti v korporátních aplikacích. Práce ukazuje, jak analýza da