Vnímání influencer marketingu společnosti McDonalds českými spotřebiteli - Novotná, Dita; Dvořáková, Michaela; Horák, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Influencer marketing je v současnosti velice využívaným nástrojem, jak propagovat produkty a služby a zároveň oslovovat nové zákazníky. Společnost McDonald’s ho na českém trhu využívá ve velké míře. Právě z toho důvodu je práce zaměřena na zkoumání komunikační kampaně McDonald’s s Přemkem Forejtem. Cílem této práce bylo zjistit od českých spotřebitelů, jak vnímají zapojení influencera do komunikační kampaně společnosti McDonald’s a na základě toho následně stanovit doporučení, která by mohla vést ke zlepšení influencer marketingu ve společnosti. V rámci praktické části byl uskutečněn kvalitativní výzkum za pomoci individuálních polostrukturovaných rozhovorů, z nichž byly zjištěny zásadní problémy, kterým společnost McDonald’s v oblasti influencer marketingu čelí. Jedním z největších problémů, který byl v rámci kvalitativního výzkumu zaznamenán, je špatný výběr influencera do komunikační kampaně. Dalším pak snaha změnit vnímání dlouhodobě zavedené společnosti, která nevede k požadovaným výsledkům.
Vedoucí práce: Michaela Dvořáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses