Tvorba rozpočtových scénářů na datech konkrétního podniku - Petrová, Šárka (2023)
Bakalářská práce seznamuje s tématem tvorby rozpočtových scénářů. Po popsání rozpočtu je navázáno na plánování v době nejistot, jaké rizikové faktory mohou působit na podnik a jak s těmito rizikovými faktory lze pracovat za pomocí scénářů. Dále se práce věnuje sestavení rozpočtových scénářů na datech konkrétního podniku. Tyto rozpočtové scénáře jsou následně porovnány a zhodnoceny. Na základě výsledků rozpočtových scénářů a také identifikace dalších možných rizikových faktorů jsou stanovena doporučení pro podnik.