Genderová diskriminace na trhu práce České republiky v letech 2006–2021 - Pařízková, Hana; Šmilňák, Richard; Bartůsková, Lucia; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2023)
Bakalářská práce se zaměřuje na genderovou diskriminaci na trhu práce České republiky. Analyzuje pracovní trh v časovém období let 2006–2021 na základě zvolených ukazatelů genderové diskriminace. Zkoumá reakci ukazatelů genderové diskriminace na hospodářský cyklus a proběhlé globální krize v tomto období. Následně je situace v České republice komparována s průměrem zemí OECD. Jak se ukazuje, situace se pro ženy na trhu práce stále zlepšuje, nejen v českém prostředí, ale je tomu tak i u průměru zemí OECD. V druhé části se práce věnuje dotazníkovému šetření, které si mimo jiné klade za cíl zjistit, zda vnímání respondentů genderové diskriminace ovlivňují faktory jako je pohlaví, věk, dosažené vzdělání a sektor, ve kterém pracují.
Vedoucí práce: Richard Šmilňák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses