Problematika zaměstnávání cizinců - Nováková, Pavla (2023)
Vnímání a způsob, jakým nahlížíme na ostatní, je ovlivněno našimi předsudky, zkušenostmi z minulosti a percepční obranou. Kulturní diverzita na pracovišti je něco, s čím přichází jedinci do kontaktu čím dál častěji. Její správné uchopení a nastavení daného týmu je základem pro správné fungování. Cílem této práce je zjistit, jaký mají čeští pracovníci pohled na zahraniční pracovníky, jak zahraniční pracovníci vnímají chování českých pracovníků vůči nim samotným, a jestli se vnímání a pohled po určité době společné existenci na pracovišti mění.