Ekonomická analýza zvýšeného výskytu domácího násilí v ČR a Španělsku během covidových restrikcí (2020-2021) - Lorencová, Lucie; Brabec, Petr; Dlouhá, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2023)
Bakalářská práce pojednává o ekonomické analýze změny výskytu četnosti domácího násilí v České republice a Španělsku během covidových restrikcí v letech 2020 a 2021. V práci je prováděna analýza na základě dat o příjmech obětí a agresorů domácího násilí a případné pracovní neschopnosti obětí způsobené právě domácím násilím. Hlavní zjištění spočívá v zátěži domácího násilí na veřejný a soukromý sektor. Dále je v práci prováděn kvalitativní výzkum zaměřen na oběti domácího násilí a jejich zkušenosti s tímto fenoménem.
Vedoucí práce: Petr Brabec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses