Relevance účetních závěrek pro kapitálové trhy v bankovním sektoru v EU - Březina, Lukáš; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Novotný, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
V této diplomové práci se zabývám problematikou relevance účetních závěrek na cenu akcií bank obchodovaných na veřejně přístupných burzách v EU. V první kapitole poskytuji náhled na bankovní sektor jako takový, nahlížím na byznys model bank, regulaci a základní ekonomické indikátory. Následně se v této práci pouštím do problematiky, jak se účetní pro analýzu akcií využívají a jaké investiční strategie jsou využívány. V závěru práce se pouštím již do samotné analýzy dat a pomocí různých modelů se snažím přijít na odpověď otázky, jestli jsou účetní data pro určení ceny akcie veřejně obchodovaných bank v EU relevantní, či nikoliv.
Vedoucí práce: David Procházka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses