Modelování a analýza business procesů stavební firmy - Lacinová, Barbora (2023)
Bakalářská práce se zaměřuje na analýzu a modelování podnikových procesů společnosti GKR Stavby s.r.o. Hlavním cílem této práce je identifikovat a analyzovat procesy vybrané společnosti. Vedlejším cílem práce je vytvoření business dokumentace pro jednatele společnosti, která může být použita k identifikaci dalších oblastí pro zlepšení. Teoretická část práce je rozdělena do dvou kapitol. První kapitola se věnuje definici pojmů souvisejících s podnikovými procesy. Dále popisuje standardy a jazyky, týkající se metodiky MMABP, která byla vybrána pro analýzu a modelování procesů. Druhá kapitola se věnuje DMS systému, který byl v rámci optimalizace zvolen jako řešení pro vybranou společnost. Praktická část se zabývá charakteristikou společnosti GKR Stavby s.r.o. a jejího způsobu získávání veřejných zakázek. Další částí je analýza a modelování podnikových procesů. Procesy byly identifikovány za pomocí řízených rozhovorů a analýzy firemních dokumentů. V této části jsou prezentovány diagramy a modely, které slouží k vizualizaci a lepšímu porozumění jednotlivých klíčových a podpůrných procesů. V závěru práce je uveden návrh na optimalizaci podnikových procesů a jeho dopady v případě zavedení na úrovni detailních procesních diagramů. Tyto kroky by mohly přinést zlepšení efektivity podnikových procesů a zvýšit konkurenceschopnost společnosti na trhu.