Příprava jídelníčku na sraz lidí se speciální nízkobílkovinnou dietou - Bernáthová, Lucie (2023)
Cílem této bakalářské práce je připravit optimální jídelníček pro sraz pacientů s fenylketonurií, kteří musí dodržovat speciální nízkobílkovinnou dietu. Pro nalezení řešení vyžiji lineární programování. Konkrétně použiji model nutričního problému, což je jeden ze speciálních typů úlohy směšovacího problému. Úloha směšovacího problému je jedna z typických úloh lineárního programování.