Příprava jídelníčku na sraz lidí se speciální nízkobílkovinnou dietou - Bernáthová, Lucie; Skočdopolová, Veronika; Zýková, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Cílem této bakalářské práce je připravit optimální jídelníček pro sraz pacientů s fenylketonurií, kteří musí dodržovat speciální nízkobílkovinnou dietu. Pro nalezení řešení vyžiji lineární programování. Konkrétně použiji model nutričního problému, což je jeden ze speciálních typů úlohy směšovacího problému. Úloha směšovacího problému je jedna z typických úloh lineárního programování.
Vedoucí práce: Veronika Skočdopolová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses