Výběr vhodného CASE nástroje pro potřeby výuky na FIS - Zabloudil, Vojtěch; Chlapek, Dušan; Kučera, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na vyhledání a následný výběr vhodného CASE nástroje se zaměřením na potřeby výuky předmětu 4IT218 Databáze na fakultě informatiky a statistiky Vysoké škole ekonomické. V první části onoho výběru jsou díky analýze předmětu 4IT218 Databáze vymezeny požadavky předmětu na dané CASE nástroje. Díky těmto vytvořeným požadavkům jsou nadále vytvořena kritéria určená k výběru a selekci množiny nástrojů a také srovnávací kritéria určená k pozdější komparaci vybrané množiny nástrojů. Následující část práce obsahuje samotný výběr. Výběr se skládá z tří fázích. První fáze je výčet nástrojů získaných díky provedené rešerši. Druhá fáze výběru, takzvaný předvýběr obsahuje množinu nástrojů splňující základní výběrová kritéria. Jedná se o nejzákladnější funkce, kterými musí nástroj disponovat. Následný užší výběr nám pomocí vytvořených užších výběrových kritérií, které prozkoumávají funkčnost nástroje více do hloubky, určují finální množinu šesti nástrojů. Tyto nástroje jsou v následující části podrobeny metodice komparace. Ta probíhá díky vytvořeným srovnávacím kritériím z předešlé části. Po samotném porovnání je provedeno vyhodnocení a doporučení množiny třech nejlépe ohodnocených nástrojů pro účely výuky předmětu Databáze na fakultě informatiky a statistiky Vysoké školy ekonomické v Praze.
Vedoucí práce: Dušan Chlapek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses