Webové rozšíření přidávající funkcionalitu do informačního systému InSIS - Vrba, Jiří; Sedláček, Jiří, 1963-; Pavlíček, Luboš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Předmětem této bakalářské práce je vytvoření rozšíření do webových prohlížečů, které přidává nové funkcionality do školního informačního systému InSIS. Účelem těchto přidaných funkcionalit je zlepšení produktivity uživatelů systému a redukce nedostatků při práci se systémem, které jsou často zmiňovány studenty. Cílem práce je návrh a následná implementace rozšíření do webových prohlížečů společně s podpůrným serverem pro ukládání dat uživatelů. Dalším cílem je srovnání dostupných technologií pro obě části softwarového řešení. Posledním cílem je vyhodnocení zpětné vazby od uživatelů webového rozšíření získané metodou dotazníkového šetření, které odpovídá na stanovené výzkumné otázky. Výsledkem práce je funkční, koherentní softwarové řešení se snadnou instalací distribuované na platformách Google Web Store a Firefox Addons. Toto rozšíření má v době psaní více než 300 instalací a 120 aktivních uživatelů.
Vedoucí práce: Jiří Sedláček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses