Marketingová komunikace muzea hraček - Benešová, Sandra (2023)
Marketingová komunikace je v dnešní době nedílnou součástí marketingové strategie nejen firem, ale také kulturních organizací. Malé kulturní podniky se ovšem velmi často potýkají s omezenými finančními prostředky a nemohou do propagace investovat velké finanční obnosy. Mezi tyto podniky patří Muzeum hraček Praha. Cílem této práce bylo provést analýzu marketingové komunikace muzeí rodiny Steigerových, zjistit odkud se návštěvníci o muzeích nejvíce dozvídají a zda jsou aktuálně využívané komunikační nástroje efektivní. Díky expertním rozhovorům s ředitelkami, situační analýze marketingové komunikace a dotazníkovému šetření bylo dosaženo požadovaných výsledků, které dokazují, že obě muzea mají ve své marketingové komunikaci prostor pro zlepšení. Doporučení uvedená v závěru práce by mohla pomoci zvýšit návštěvnost a zlepšit celkovou pozici Muzea hraček Praha.