Marketingová komunikace muzea hraček - Benešová, Sandra; Černá, Jitka, 1961-; Tyslová, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Marketingová komunikace je v dnešní době nedílnou součástí marketingové strategie nejen firem, ale také kulturních organizací. Malé kulturní podniky se ovšem velmi často potýkají s omezenými finančními prostředky a nemohou do propagace investovat velké finanční obnosy. Mezi tyto podniky patří Muzeum hraček Praha. Cílem této práce bylo provést analýzu marketingové komunikace muzeí rodiny Steigerových, zjistit odkud se návštěvníci o muzeích nejvíce dozvídají a zda jsou aktuálně využívané komunikační nástroje efektivní. Díky expertním rozhovorům s ředitelkami, situační analýze marketingové komunikace a dotazníkovému šetření bylo dosaženo požadovaných výsledků, které dokazují, že obě muzea mají ve své marketingové komunikaci prostor pro zlepšení. Doporučení uvedená v závěru práce by mohla pomoci zvýšit návštěvnost a zlepšit celkovou pozici Muzea hraček Praha.
Vedoucí práce: Jitka Černá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses