Strategická analýza podniku Unicorn a. s. - Húževková, Gabriela; Krause, Josef, 1978-; Kupec, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Tato bakalářská práce je zaměřena na strategickou analýzu podniku Unicorn a.s. Cílem této práce je pomocí nástrojů strategické analýzy zhodnotit současnou situaci společnosti Unicorn s ohledem na silně konkurenční a nestabilní prostředí. Společnost Unicorn si chce udržet svoji silnou pozici na trhu. Zároveň musí sledovat krizové situace, které přímo ovlivňují fungování podniku. Práce pomůže navrhnout budoucí strategické kroky, které povedou k upevnění pozice na trhu. Strategický management je nedílnou součástí dlouhodobého smýšlení podniku. Na začátku se práce věnuje deskripci základních pojmů, jednotlivým druhům analýz a kontextu, v němž firma působí. Strategická analýza je provedena s množstvím nástrojů, jako je analýza vnějšího okolí firmy, stakeholder analýza a vnitřní analýza. Na základě výstupu z této studie jsou navržena doporučení konkrétně pro firmu Unicorn a. s. a značky Plus4U a Unicorn Systems.
Vedoucí práce: Josef Krause
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses