Kanadské kulturní standardy v pracovním prostředí - Švajnerová, Martina (2023)
Cílem této diplomové práce je identifikovat kanadské kulturní standardy v pracovním prostředí. Práce popisuje národní kulturu, objasňuje pojem kulturní šok, vysvětluje jeho fáze a charakterizuje jednotlivé kulturní standardy a dimenze, které jsou následně porovnány se zjištěnými daty v empirické části. Výzkum je proveden prostřednictvím polostrukturovaných hloubkových rozhovorů s Čechy, kteří mají zkušenosti z kanadského pracovního prostředí v anglofonní části Kanady. Vedlejším cílem této práce je stanovení praktických doporučení, která mohou být nápomocná českým občanům při střetu s kanadskou kulturou.