Vybrané analytické metody používané v competitive intelligence - Kryndler, Jan (2023)
Tato bakalářská práce je vypracována na téma „Vybrané analytické metody používané v competitive intelligence“. Cíle práce jsou analýza a srovnání vybraných analytických metod používaných v competitive intelligence a jejich aplikace na společnost Pekárny a cukrárny Náchod, a.s. Nejprve jsou popsány teoretické znalosti ohledně competitive intelligence. V druhé části jsou představeny tři metody získávání competitive intelligence, tj. PEST analýza, Porterův model 5 sil a SWOT analýza. U těchto metod jsou následně shrnuty jejich silné a slabé stránky a je provedena jejich vzájemná komparace. V poslední části bakalářské práce jsou vybrané metody aplikovány na společnost Pekárny a cukrárny Náchod, a.s. Jsou zde zjištěny příležitosti a hrozby, které podnik může očekávat, a silné a slabé stránky podniku. V závěru jsou shrnuty zjištěné poznatky a stanoveno doporučení pro podnik Pekárny a cukrárny Náchod, a.s.