Shiny aplikace pro modernizaci výuky pravděpodobnostních rozdělení - Taghi-zada, Ulviyya (2023)
Tato bakalářská práce prezentuje moderní přístup k rozšíření tradiční výuky teorie pravděpodobnosti na vysokých školách prostřednictvím vytvoření interaktivní webové aplikace. Tato aplikace se zaměřuje na pravděpodobnostní rozdělení, což je jeden z fundamentálních konceptů statistiky, a je navržena tak, aby zvýšila interaktivitu výuky a přispěla k lepšímu osvojení tohoto klíčového oboru. Programovací jazyk R a knihovna Shiny byly vybrány jako nástroje pro vývoj aplikace z důvodu jejich širokého využití ve statistice a uživatelské přívětivosti. Tato aplikace poskytuje ucelený a cenný nástroj prostřednictvím zkoumání teoretických i praktických aspektů pravděpodobnostních rozdělení a představuje vynikající doplněk výuky pro studenty.