Shiny aplikace pro modernizaci výuky pravděpodobnostních rozdělení - Taghi-zada, Ulviyya; Malá, Ivana, 1962-; Kováč, Stanislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Tato bakalářská práce prezentuje moderní přístup k rozšíření tradiční výuky teorie pravděpodobnosti na vysokých školách prostřednictvím vytvoření interaktivní webové aplikace. Tato aplikace se zaměřuje na pravděpodobnostní rozdělení, což je jeden z fundamentálních konceptů statistiky, a je navržena tak, aby zvýšila interaktivitu výuky a přispěla k lepšímu osvojení tohoto klíčového oboru. Programovací jazyk R a knihovna Shiny byly vybrány jako nástroje pro vývoj aplikace z důvodu jejich širokého využití ve statistice a uživatelské přívětivosti. Tato aplikace poskytuje ucelený a cenný nástroj prostřednictvím zkoumání teoretických i praktických aspektů pravděpodobnostních rozdělení a představuje vynikající doplněk výuky pro studenty.
Vedoucí práce: Ivana Malá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: datové analýzy a modelování [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses