Řešení aplikací Business Intelligence pro výrobní společnost - Klár, Daniel; Pour, Jan; Krejčí, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Hlavním cílem této bakalářské práce je na základě komplexní podnikové analýzy navrhnout Business Intelligence řešení, které bude firmě pomáhat v kvalifikovaném rozhodování. Pro splnění hlavního cíle byly stanoveny dva cíle dílčí. Prvním bylo provést charakteristiku oblasti, ve které společnost Ahorn CZ působí. Druhým dílčím cílem bylo zanalyzovat potřebné oblasti řízení, kterými by se měl podnik výrobního typu zaobírat. Stanovených cílů bylo dosaženo díky rešerši zdrojů, vlastním zkušenostem autora a konzultacemi s odborníkem zabývajícím se implementací Business Intelligence řešení ve výrobních podnicích. Výstupem této práce je tedy analýza všech oblastí řízení výrobního podniku a samotný návrh řešení Business Intelligence aplikace. Analýza podniku vychází z obecně definovaných oblastí řízení podniku, které jsou dále rozšířeny o specifika vycházející z podstaty oboru podnikání. Na základě této analýzy je následně zpracována aplikace Business Intelligence, pro jejíž realizaci byl využit nástroj Microsoft Power BI.
Vedoucí práce: Jan Pour
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses