Implementace ESG standardů ve vybrané firmě - Floriánová, Barbora (2023)
Udržitelnost a ESG se stává stále aktuálnějším a globálnějším tématem. Je proto důležité věnovat jim pozornost. Velké množství firem bere nefinanční reporting spíše jako náklad a nutnost snížit svůj zisk. Tomu tak ale vůbec být nemusí. Udržitelnost je především o tom, aby vše fungovalo dlouhodobě a bez jakýchkoliv škod. Tato bakalářská práce se zabývá Implementací ESG standardů ve vybrané firmě. Cílem práce bylo získat informace o vybrané firmě VAFO Praha, s.r.o. a jejího přístupu k nefinančnímu reportingu. Pro dosažení tohoto cíle byl zvolen hloubkový kvalitativní rozhovor se dvěma zaměstnanci této firmy. Práce se zaměřuje na problematiku udržitelnosti a odpovědnosti. Pozornost byla věnována ESG nefinančnímu reportingu, jeho vyhodnocování a měření jeho výsledků. Výsledkem této práce byly návrhy a doporučení pro vybranou firmu VAFO Praha, s.r.o.