Výzkum v oblasti UI designu - Valeš, Jan; Šedivá, Zuzana, 1961-; Fortinová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Tato práce se zaměřuje na vývoj a nové přístupy ke zpracování UI a UX v digitálním prostředí. Práce se zároveň také obrací do historie a popisuje důvody, proč se dané zastaralé UI elementy nebo UX metody již nepoužívají a byly nahrazeny za nové — moderní. Rozsah práce zasahuje i do psychologie, vnímání a interakce uživatelů v digitálním prostředí, jelikož UI je pevně spjato s pojmem UX a jeho alternativami, tedy uživatelským prožitkem, který se zabývá výzkumem, proč uživatelé dělají dané akce a co je k nim vede. Tento výzkum pomáhá designerům správně rozmístit a stylovat jednotlivé prvky a stejně jako UI prošel a stále prochází dalším vývojem, který je v této práci také zohledněn. Cílem práce je poskytnout čtenářům jasný přehled o vývoji UI a UX od rané historie až po současnost. Popisuje, jak tento vývoj pomohl lépe porozumět chování uživatelů v digitálním prostředí a jak lze toto chování pomocí správného designu ovlivnit.
Vedoucí práce: Zuzana Šedivá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses