Analýza a návrh BI řešení pro podnikatele v autobusové dopravě - Květonová, Pavla; Pour, Jan; Fortinová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Hlavní cíl bakalářské práce tkví ve vypracování analýzy podnikového řízení podnikatele v autobusové dopravě. A na základě analýzy navrhnout pilotní Business Intelligence řešení pro vybraného podnikatele v autobusové dopravě. Ke splnění hlavního cíle přispívají jednotlivé dílčí cíle. První z dílčích cílů představuje analýza ekonomiky v oblasti autobusové dopravy v České republice i ve světě. K dosažení cíle přispěly především provedené rešerše knižních a internetových zdrojů spolu s akademickými pracemi. Druhým dílčím cílem je analýza firemního prostředí vybraného podnikatele v autobusové dopravě včetně stanovení cílů a efektů. Většina informací potřebných pro splnění druhého podpůrného cíle byla získána díky udělenému přístupu k datovým zdrojům a během hloubkových rozhovorů s vybraným podnikatelem a jeho zaměstnanci. V neposlední řadě také přispělo pozorování firemního prostředí. Výstup bakalářské práce obsahuje teoretický popis oblastí řízení typických pro podnikatele v autobusové dopravě včetně popisu dle metodiky MBI a pilotní řešení BI aplikace pro vybranou oblast řízení.
Vedoucí práce: Jan Pour
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses