Optimalizace výrobního procesu ve společnosti Quali, s.r.o. - Večeř, Jaroslav; Svobodová, Hana, 1961-; Mojžíš, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Bakalářská práce se zabývá analýzou vytipovaného výrobního procesu a porovnáváním zjištěných reálných hodnot s hodnotami ERP systému ve společnosti Quali, s.r.o. Pro analýzu byly použity metody měření průběžné doby výroby, výpočet celkové efektivnosti výrobního zařízení a snímku pracovního dne. Vybraný výrobní proces byl analyzován metodou průběžné doby výroby, která má poskytnout údaje o délce výroby jednoho kusu. Kvůli nízké efektivnosti výrobních zařízení bylo nutné najít její příčinu, a to pomocí metody celkové efektivnosti výrobního zařízení. Pro detailnější pohled na příčinu je dále použita i metoda snímku pracovního dne, která sleduje samotného operátora. Pomocí analýz bylo zjištěno, že společnost trpí nízkou efektivitou výroby. Pro její zlepšení jsou navrhnuta opatření, která mají efektivitu výroby zvýšit.
Vedoucí práce: Hana Svobodová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses