Slaďování pracovního a rodinného života se zaměřením na ženy s dětmi ve věku do 6 let - Znamenáčková, Eva; Palíšková, Marcela, 1961-; Černá, Daniela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Bakalářská práce se věnuje problematice slaďováním rodinného a pracovního života žen s dětmi do 6 let věku. Cílem práce je zhodnocení postavení žen s malými dětmi na trhu práce a následný návrh opatření na zlepšení jejich zaměstnávání a ulehčení návratu na trh práce po rodičovské dovolené. Práce je rozdělena na dvě části. V rámci teoretické části jsou shrnuta základní teoretická východiska. V rámci praktické části jsou nejprve zkoumána sekundární data zabývající se užitím flexibilních forem zaměstnání na českém trhu. V druhé části jsou zkoumána primární data získaná pomocí polostrukturovaných rozhovorů se ženami, které mají děti do věku 6 let a zároveň se již vrátily na trh práce. Ze zkoumání dat vyplývá, že ačkoliv je pro ženy možnost užití částečných úvazků a flexibilních forem zaměstnávání mnohdy důležitější než například finanční ohodnocení, řada zaměstnavatelů není ochotna tyto možnosti poskytovat.
Vedoucí práce: Marcela Palíšková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses