Strategická analýza podniku Avast Software s.r.o. a jeho spojení s podnikem NortonLifeLock - Tatíček, Josef (2023)
Cílem této práce je vyhodnotit situaci v podniku Avast Software s.r.o. před spojením s podnikem NortonLifeLock Inc., dopady spojení obou podniků a navrhnout doporučení pro budoucí strategický rozvoj po dokončení spojení a vzniku nového společného podniku Gen Digital Inc. Součástí bude analýza okolí podniku Avast Software s.r.o. a jeho vnitřních zdrojů za pomoci metod strategické analýzy v rámci předmětu Strategická analýza vyučovaného na VŠE v Praze. Avast Software s.r.o. (nyní Gen Digital Inc.) je předním českým podnikem, který se zabývá vývojem a prodejem antivirového software a souvisejících produktů (čističe zařízení, VPN atd.). Sídlo podniku je v Praze na Pankráci a řadí se mezi jedny z největších podniků v ČR. Podnik jsem si vybral, protože jsem již delší dobu obdivoval jeho byznysové úspěchy (růst, maržovost, ziskovost, akvizice podniku AVG) a aktuálně v něm již přes rok a půl pracuji v obchodním oddělení. Přínosem práce budou praktické návrhy na vylepšení fungování důležitých částí a oblastí činnosti nově vzniklého podniku s návrhem implementace do praxe spoluprací s konkrétními zaměstnanci nově vzniklého podniku Gen Digital.