Psychologická péče jako nový zaměstnanecký benefit - Grollová, Karolína (2023)
Tato diplomová́ práce se zabývá tématem psychologické péče v rámci zaměstnaneckých benefitů v organizaci. Cílem práce je prozkoumání a vyhodnocení psychologické péče jakožto nového možného zaměstnaneckého benefitu v konkrétní společnosti a má posloužit jako podklad a analýza pro zvolenou firmu Lundegaard. Teoretická část práce se věnuje rešerši literatury, která je potřebná k pochopení problematiky. V praktické části je představena společnost, ve které je výzkum prováděn, a následně je pomocí kvantitativního šetření analyzován zájem a postoje zaměstnanců o psychologickou péči jako možný zaměstnanecký benefit. Ze shrnutých výsledků je vyhodnocen zájem zaměstnanců a zároveň jsou navržena doporučení, která by měla sloužit podniku jako podklad pro budoucí rozhodování.