Vyplacení podílu na zisku ve vybrané firmě při čerpání státních COVID podpor - Pouzar, Jakub; Schönfeld, Jaroslav; Smrčka, Luboš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Cílem diplomové práce je odborně posoudit a zhodnotit vyplácení podílů na zisku společnosti z hlediska strategického, finančního a legislativního a zodpovědět výzkumnou otázku. Hlavní výzkumná otázka zní: Může firma, která čerpala státní covidové podpory a je dostatečně finančně a strategicky zdravá, vyplácet podíl na zisku za předpokladu, že splňuje podmínky a testy, které udává zákon o obchodních korporacích a insolvenční zákon? Přínosem práce je mimo samotného výsledku také zhodnocení strategického a finančního stavu vybraného podniku, jako celku a může sloužit ostatním firmám jako vzor postupu při vyplácení podílu na zisku.
Vedoucí práce: Jaroslav Schönfeld
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses