Výzkum spotřebitelských preferencí na trhu energetických nápojů se sníženým obsahem cukru v ČR - Bakuncová, Alexandra (2023)
Téma této práce se zabývá zavedením produktové řady energetických nápojů značky Tiger se sníženým obsahem cukru. Uvedená řada nápojů Tiger Zero Sugar Added se již prodává v Polsku, tudíž se jedná o expanzi produktové řady na český trh. Cílem této práce je analýza preferencí a nákupního chování spotřebitelů na trhu energetických nápojů se sníženým obsahem cukru, zejména určení faktorů ovlivňujících jejich nákupní chování a ochotu zaměnit klasické energetické nápoje za substituty s umělými sladidly. V teoretické části práce je stručně popsán chronologický proces marketingového výzkumu a východiska pro zavedení nové výrobkové řady, zejména důvody snižování cukru ve výrobě. Empirická část obsahuje zjištění z interního výzkumu prováděného pomocí metody skupinového rozhovoru mezi studenty vysokých škol od 20 do 26 let, kteří regulérně pijí energetické nápoje.