Výzkum spotřebitelských preferencí na trhu energetických nápojů se sníženým obsahem cukru v ČR - Bakuncová, Alexandra; Tahal, Radek, 1970-; Vávra, Oldřich; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Téma této práce se zabývá zavedením produktové řady energetických nápojů značky Tiger se sníženým obsahem cukru. Uvedená řada nápojů Tiger Zero Sugar Added se již prodává v Polsku, tudíž se jedná o expanzi produktové řady na český trh. Cílem této práce je analýza preferencí a nákupního chování spotřebitelů na trhu energetických nápojů se sníženým obsahem cukru, zejména určení faktorů ovlivňujících jejich nákupní chování a ochotu zaměnit klasické energetické nápoje za substituty s umělými sladidly. V teoretické části práce je stručně popsán chronologický proces marketingového výzkumu a východiska pro zavedení nové výrobkové řady, zejména důvody snižování cukru ve výrobě. Empirická část obsahuje zjištění z interního výzkumu prováděného pomocí metody skupinového rozhovoru mezi studenty vysokých škol od 20 do 26 let, kteří regulérně pijí energetické nápoje.
Vedoucí práce: Radek Tahal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses