Identifikace nedostatků a návrh logistického řetězce v nově vzniklé potravinářské firmě - Novák, Ondřej; Vinš, Marek; Hrach, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Tato diplomová práce analyzuje a řeší problémy nedávno vzniklé výrobní firmy, která působí v potravinářském průmyslu. Hlavní použitou metodou je metoda logistického auditu, kdy je logistický řetězec a procesy podrobeny zkoumání. Je slovně popsán aktuální stav a jsou diagnostikovány problémy. Každá podkapitola auditu, tedy i této práce, má poté navrhující část, kde jsou objevené problémy řešeny a navrhnuty opatření, které by měly dané problémy vyřešit, či alespoň omezit. Teoretická část práce se věnuje nejprve metodologii, tedy logistickému auditu a controllingu. Poté celému řetězci, což je potřebná část pro následné pochopení procesů, které se v praktické části analyzují. Jedná se především o procesy nákupu, příjmu, skladování, plánování, výroby, prodejů a distribuce. Taktéž práce představuje specifika logistiky potravin včetně legislativních potřeb. Provedeným logistickým auditem bylo zjištěno, že má vybraná společnost velké nedostatky v oblasti informačních toků, především v informačním systému, který neexistuje. Audit také objevil, že jsou zde procesy funkční, ale s nutností jejich optimalizace. Především v oblasti evidence, rozložení skladu a využití prostoru. Taktéž audit navrhuje některé investice, které by měly pomoci chodu skladu a i výroby. Pokud by se realizovali popsané kroky, dojde k navýšení skladového prostoru až o 50 % v počtu palet, zvýší se bezpečnost pracovníků i zboží a zjednoduší a zpřesní se evidence. Na základě lepší evidence pak následně lze plánovat a realizovat další kroky vedoucí k úspěšnější společnosti.
Vedoucí práce: Marek Vinš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses