Financování sportu ve Zlínském kraji v období 2018–2022 se zaměřením na fotbalové kluby - Moravanský, Zdeněk; Vondrovic, Robert; Barák, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2023)
Cílem bakalářské práce je zanalyzovat financování sportu ve Zlínském kraji ve sledovaném období 2018-2022, poté na základě analýzy odhalit slabé stránky příjmu analyzovaných subjektů a sestavit doporučení, která povedou k finanční stabilitě subjektů. V teoretické části autor vymezuje sport a ekonomické statky sportu, poté se soustředí na financování sportu, které je poskytováno v rámci dotací z rozpočtu krajů, rozpočtu měst a obcí a také státního rozpočtu. Mimo financování sportu z veřejných rozpočtů se autor zaměřuje také na jiné druhy financování sportu, jakými jsou například prodej hráčů, členské a oddílové příspěvky, či sponzoring. Praktická část je členěna do dvou sekcí, v té první autor na základě PESTE analýzy prvoligových fotbalových klubů 1.FC Slovácko a FC Trinty Zlín vyvodí doporučení k zajištění stabilního financování se zaměřením na přestupovou politiku. V druhé sekci se autor zaměří na analýzu dat Orlu jednoty Uherský Brod, kde na základě analýzy hospodaření a polokonstruovaného rozhovoru stanoví doporučení v rámci otázky sponzoringu
Vedoucí práce: Robert Vondrovic
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses