Postavení assurance v auditorských společnostech v ČR - Horáková, Kateřina (2023)
Tato bakalářská práce diskutuje postavení assurance v auditorských společnostech v České republice. Za její cíl je považováno shrnutí a zhodnocení jednotlivých regulačních a dohledových opatření a toho, jak podporují profesní etiku auditorů. Nejprve jsou probrána základní fakta o assurance a auditu jako takovém a konkrétněji o vztahu auditora a auditovaného. Dále se tato práce zabývá výčtem a výtahem z regulačních a dohledových pravidel, která omezují či jinak definují činnost auditorů v České republice. Závěrem je debatována efektivnost předchozího v souvislosti s profesní etikou se zohledněním minulých kontroverzí ji zahrnující.