Postavení assurance v auditorských společnostech v ČR - Horáková, Kateřina; Blahová, Naďa, 1958-; Brada, Jaroslav, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato bakalářská práce diskutuje postavení assurance v auditorských společnostech v České republice. Za její cíl je považováno shrnutí a zhodnocení jednotlivých regulačních a dohledových opatření a toho, jak podporují profesní etiku auditorů. Nejprve jsou probrána základní fakta o assurance a auditu jako takovém a konkrétněji o vztahu auditora a auditovaného. Dále se tato práce zabývá výčtem a výtahem z regulačních a dohledových pravidel, která omezují či jinak definují činnost auditorů v České republice. Závěrem je debatována efektivnost předchozího v souvislosti s profesní etikou se zohledněním minulých kontroverzí ji zahrnující.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses