Dostupnost zdravotní péče v České republice a Spojených státech amerických mezi lety 2010-2020 - Šála, Jan; Bartůsková, Lucia; Zeman, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2023)
Tématem diplomové práce je dostupnost zdravotní péče. Práce se zaměřuje na zdravotní systémy České republiky a Spojených států amerických. Teoretická část nejprve definuje základní pojmy, kterými jsou zdraví, zdravotní péče, dostupnost zdravotní péče a spojuje je s ekonomickou teorií. Taktéž jsou představeny modely zdravotnických systémů. Praktická část je rozdělena na dvě hlavní části, které sledují dva předem stanovené cíle. První je představení americké legislativy Affordable Care Act, jenž má za cíl zvýšení dostupnosti zdravotní péče ve Spojených státech. Výstupem je autorem vytvořená SWOT analýza zákona. Druhá část se věnuje komparaci zdravotních systémů České republiky a Spojených států z hlediska dostupnosti zdravotní péče.
Vedoucí práce: Lucia Bartůsková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses