Tvorba a analýza instagramoveho obsahu pro projekt @jsemunikat - Petrášová, Magdaléna; Gburíková, Alžbeta; Kynclová, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Tato bakalářská práce se věnuje tvorbě a analýze instagramového obsahu pro projekt @jsemunikat neboli „Unikáti“. Cílem práce je vytvořit obsah, který se bude po nějakou dobu na profilu sdílet, aby se následně mohlo zanalyzovat, které příspěvky se vyplatí dělat do budoucna, se kterými přestat anebo které a jak vylepšit. V první časti je definováno, co jsou to sociální sítě a konkrétněji vysvětluje pojmy týkající se sociální sítě Instagram. Následně je popsán postup při tvorbě a je zmíněno, na co by měl tvůrce při vytváření obsahu myslet, aby tento obsah měl větší počet interakcí a větší dosah. Poslední kapitola teoretické části přibližuje problémy spojené s používáním sociálních sítí. Praktická část začíná popisem projektu @jsemunikát, jeho hlavním cílem a myšlenkou. Následně se pouští do rešerše konkurence a prozkoumání momentálních trendů na Instagramu. Z celkových poznatků vybírá pro projekt ty nejrelevantnější a následuje samotný proces příprav obsahu. Poté, co se obsah na určitou dobu vypublikují, se provede celková analýza profilu pomocí Meta Business Suite, na základě které se vyvodí doporučení, jak by měla autorka postupovat do budoucna.
Vedoucí práce: Alžbeta Gburíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses