Analýza poptávky po produkci společnosti S-Comfort - Hruša, Ondřej; Soukupová, Jana; Cingl, Lubomír, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Tato diplomová práce se zabývá vývojem poptávky pro vybraných produktech společnosti S-Comfort s.r.o mezi lety 2016 a 2022. Data byla získána od vedení této firmy. Cílem práce je zmapovat vývoj poptávky po vybraných produktech této společnosti, dále posoudit vliv změny cen na poptávku, a nakonec poskytnout doporučení k dalšímu postupu společnosti. Na základě této analýzy práce odpoví na hypotézy ve znění: „Společnost S-Comfort je monopolem na území libereckého kraje.“, dále „Pro cílovou skupinu společnosti S-Comfort jsou vybrané produkty, které společnost poskytuje, normální běžné statky.“ a „Vybrané dvojice produktů společnosti S-Comfort mají komplementární vztah.“. Práce se skládá z teoretické a praktické části. Teoretická část se nejprve věnuje tržním strukturám, teorii poptávky po produkci firmy, elasticitě poptávky a následně marketingovým nástrojům. Praktická část analyzuje konkurenci společnosti S-Comfort a poptávku po vybraných produktech společnosti v průběhu let, poté určuje jednotlivé elasticity, a nakonec poskytuje doporučení pro další vývoj firmy v rámci naceňování a marketingových nástrojů.
Vedoucí práce: Jana Soukupová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses