Analýza efektivnosti informatických fakult vysokých škol - Chamidullin, Eldar; Holý, Vladimír; Sokol, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Práce je založena pro lidi, kteří si hledají školu v oboru informatiky a nemohou se rozhodnout, kterou školu si mají vybrat. Cílem práce je pomocí metody analýzy datových obalů nebo shlukové analýzy porovnat fakulty vysokých škol zaměřené na informatiku. Analýza datových obalů (DEA) je neparametrická metoda pro měření efektivity rozhodovacích jednotek. Tato metoda bude použita k porovnání efektivity 31 fakult vysokých škol v České republice. V této studii budou porovnány následující vstupy: počet studentů, počet akademických pracovníků, počet přihlášených na bakalářské studium a počet výstupů: počet přijatých na bakalářské studium, počet publikací WoS a počet absolventů. Data budou získána z výročních zpráv každé fakulty. Cílem této práce je identifikovat fakulty vysokých škol, které jsou v porovnání s ostatními efektivní. Dále bude provedena shluková analýza. Pro výsledek budou použity obě metody a výsledek bude seznam efektivních škol a jejich shluků.
Vedoucí práce: Vladimír Holý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses