Vnitrozemská vodní doprava v podmínkách České republiky - Hoch, Kryštof; Mervart, Michal, 1977-; Löster, Tomáš, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Tato diplomová práce se zabývá vnitrozemskou vodní dopravou a aspekty, se kterými je její realizace korelovaná. Data o přepravních objemech a výkonech tohoto dopravního oboru naznačují, že jeho využívání klesá, a zároveň představují pouze zlomek oproti silniční nebo železniční dopravě. Hlavním cílem práce je zjistit, na jakých faktorech je využívání vnitrozemské vodní dopravy v podmínkách České republiky nejvíce závislé. Ke splnění tohoto cíle je využita korelační analýza, kde je výsledná intenzita korelace interpretována prostřednictvím korelačního koeficientu. Bylo zjištěno, že množství přepravních výkonů ve vnitrozemské vodní dopravě je negativně korelováno s množstvím přepravních výkonů v silniční dopravě. Tato závislost je zároveň statisticky významná, a tak lze konstatovat, že ze statistického hlediska je na našem území využívání vodní dopravy nejvíce závislé na využívání silniční dopravy.
Vedoucí práce: Michal Mervart
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses