Implementace GWT agenta do AWS - Doleček, Jan; Vencovský, Filip; Valový, Marcel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Cloudové služby zažívají v dnešní době obrovský rozmach, a to zejména díky možnosti škálování systému v závislosti na zvýšeném provozu. Cílem bakalářské práce je implementovat část firemního systému do prostředí AWS právě pro získání výhod spojených s cloudovým prostředím. K dosažení tohoto cíle jsou definovány čtyři dílčí cíle: analýza komponent aplikace, analýza komponent systému spolu s jejich komunikací v on-premise řešení, analýza průběhu požadavku na kompilaci a výběr vhodného způsobu implementace. Těch je dosaženo zejména prostřednictvím studia odpovídající dokumentace a schůzek s pracovníky AWS. Systém spolu s komponenty je stručně představen a jsou vybrány nástroje pro cloudovou migraci. Výsledkem implementace je plně funkční a otestovaný produkt, který byl nasazen do produkce. Přínosem práce je snížení nákladů na provoz infrastruktury a zrychlení stěžejního interního procesu.
Vedoucí práce: Filip Vencovský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses