Návrh a implementace webové komponenty pro vizualizaci PCB ve formátu IPC-2581 s využitím frameworku Angular - Dub, Michal (2023)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na návrh a implementaci webové komponenty pro vizu- alizaci plošných spojů (PCB) ve formátu IPC-2581 s využitím frameworku Angular. Cílem práce je představit návrh a implementaci webové komponenty a dílčích řešení pro využití v podnikových aplikací podniků zabývajících se výrobou plošných spojů a jejich osazováním součástkami. V práci je nejprve představena problematika výroby elektroniky, výroby desek plošných spojů, montáže součástek a výměny dat. Představen je formát IPC-2581, který je pro výměnu dat v práci použitý. Následně je provedena analýza požadavků na základě po- kynů IPC-2581, zkoumání současných řešení a rozhovorů s odborníky. Na základě analýzy požadavků je navržena architektura řešení a jsou popsána rozhraní dílčích částí řešení. Část práce zabývající se implementací navazuje na návrh řešení a popisuje důležité kroky v imple- mentaci řešení. Poslední část práce se věnuje testování a použitým metodám pro testování. Výsledkem práce je implementované řešení pro vizualizaci PCB v aplikacích s frameworkem Angular.