Webová vzdělávací real-time trivia game Egghead - Vaníček, Marek (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá vývojem vzdělávací webové hry pro více hráčů, kde se mohou společně vzdělávat a soutěžit v reálném čase ve formě vědomostních kvízů. Teoretická část se zaměřuje na srovnání různých přístupů ke vzdělávání, jako tradiční, E-Learning, či Gamifikace a zdůvodnění, proč může být prezentovaná forma efektivnější než klasické formy vzdělávání. Také je zde uvedena analýza srovnatelných aplikací a porovnání vybraných technologií pro vývoj webové aplikace. Praktická část popisuje návrh vytvořený před vývojem aplikace, implementaci navrhnutých funkčních prvků, ukázku některých řešení a uživatelské testování. Aplikace je tvořena pomocí moderních JavaScript knihoven ReactJS, NodeJS, Socket.IO a dalších technologií vhodných pro tvorbu webové triviální hry v reálném čase. Celkově tato práce poskytuje ucelený přehled o vývoji aplikace, která spojuje vzdělávání se zábavou.