Analýza chování spotřebitelů pomocí dat z šetření Potraviny 2022 - Kubaichuk, Vitaliia; Řezanková, Hana, 1956-; Horníček, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Bakalářská práce se zabývá analýzou spotřebitelského chování v České republice. Cílem práce je analyzovat spotřebitelské chování pomocí dat z šetření Potraviny 2022. Za účelem dosažení stanoveného cíle byly provedeny analýzy závislosti. Výsledky těchto analýz pak umožnily zjistit vztahy mezi proměnnými obsahujícími názory spotřebitelů na plýtvání potravinami, jejich způsoby nákupu potravin a sociodemografickými údaji. Na základě zjištěných vztahů byly identifikovány hlavní faktory, které ovlivňují spotřebitelské chování, a nalezeny možná řešení k snížení objemu plýtvaných potravin v českých domácnostech.
Vedoucí práce: Hana Řezanková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: datové analýzy a modelování [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses