Raspberry pi k domácímu zabezpečovacího systému - Do, Ha Son (2023)
Cílem této bakalářské práce je návrh a vytvoření domácího zabezpečovacího systému založeného na Raspberry Pi. Hlavním cílem je vytvořit efektivní, cenově dostupné a snadno implementovatelné řešení pro detekci pohybu, zejména ve vstupních prostorech mého bytu. Systém by měl být schopen poskytnout uživateli upozornění v případě detekce pohybu prostřednictvím e-mailu a SMS zprávy, spolu s fotografickým a video záznamem z daného prostoru. Důležitým aspektem je také schopnost systému fungovat za různých světelných podmínek a zároveň poskytovat dostatečně kvalitní záběr pro rozpoznání obličeje případného vetřelce. V teoretické části práce jsou představeny základy Raspberry Pi, jeho historie a vývoj. Práce také analyzuje různé pohybové senzory, kamery a další komponenty, které lze použít pro vytvoření zabezpečovacího systému. V praktické části je popsán návrh a implementace zabezpečovacího systému, který zahrnuje integraci pohybových senzorů, kamery a dalších komponent s Raspberry Pi a Pythonem. Testování systému zahrnuje ověření jeho funkčnosti, efektivity a schopnosti pracovat za různých světelných podmínek. V závěru práce jsou shrnuty výsledky získané během práce a implementace zabezpečovacího systému založeného na Raspberry Pi. Diskutovány jsou také možnosti dalšího vylepšení systému a alternativní řešení. Tato práce přispívá k lepšímu pochopení možností Raspberry Pi v oblasti domácích zabezpečovacích systémů a poskytuje ucelený přehled o dostupných technologiích a komponentech, které lze použít pro vytvoření takového systému.